РОЙКО ІННА МИКОЛАЇВНА

Звіт про проведення тижня біології та хімії
   Предметні тижні є ефективною формою позакласної роботи. Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми.
   З метою покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах – біології, з  06 по 10 лютого у ліцеї було проведено Тиждень біології та хімії.
В понеділок була організована виставка матеріалів, що  містила цікавий, пізнавальний,  науково – популярний матеріал з хімії та біології, викликала інтерес учнів школи, що стосувався історії розвитку хімії, вмісту хімічних елементів в продуктах харчування, цікавих завдань, екологічних та соціальних проблем, пов’язаних із хімією тощо, цікавий матеріал про рослинний та тваринний світ, про вчених  біологів, особливості людського організму.
      У вівторок  відбулася цікава і захоплююча  гра з біології «Пошук скарбів» для учнів 10- 11 класів. Під час пошуку скарбів учні отримали п’ять конвертів, завдання їх зацікавлювали  і викликали неабиякий інтерес. Таким чином учні активно мандрували від одного вчителя до іншого, виконуючи завдання, що були в конвертах. Найкраще впоралися з усіма завданнями учні  11 класу, які найшвидше пройшли 4 етапи гри  та були нагороджені смачним та поживним призом.
Протягом тижня учні відгадували загадки про рослини та тварини , розгадували анаграми, філворди, ребуси, брали участь в онлайн- квестах .
Завершенням тижня стала виставка малюнків на тему ” Земля – наш спільний дім”, проведена з метою творчого розвитку дітей та виховання любові до природи,  розкриття творчого потенціалу, що сприяє розширенню світогляду, поглибленню знань з біології, формуванню спостережливості та опису, вихованню почуття прекрасного і унікального, а також дбайливого ставлення до навколишнього середовища.

Портфоліо вчителя хімії та біології Ройко І.М.